Na twee succesvolle edities in 2013 organiseerde Christenen voor Israël dit voorjaar opnieuw een Israëlcursus. In de maanden februari, maart en april vormde het Israëlcentrum in Nijkerk het decor van een serie boeiende lezingen waarin het thema Beleef Israël! vanuit verschillende kanten werd uitgediept.

“Ik doe uw nakroost van het oosten komen en vergader u van het westen. Ik zeg tot het noorden: Geef, en tot het zuiden: Houd niet terug, breng mijn zonen van verre en mijn dochters van het einde der aarde”
(Jesaja 43:5,6)

In 1996 begon de actie Breng de Joden Thuis, de grootste actie van Christenen voor Israël tot nu toe. In oktober van dat jaar gaven burgemeester Ehud Olmert van Jeruzalem en toenmalige Israëlische ambassadeur in ons land Yossi Gal, in Utrecht het startsein. Nu, bijna 18 jaar later, zijn door deze actie al tienduizenden Joden thuisgebracht in Israël. Zij hebben de kans gekregen om een nieuw bestaan op te bouwen in het land van hun voorvaderen.

Het team achter de actie Breng de Joden Thuis bezocht in maart 2014 Nederland. Voor de Israëlcursus verzorgden zij een speciale thema-avond over dit profetische project. Onder meer Koen Carlier, Idan Peysachowicz, Natalia Krizhanovski en Elena Kowarski spraken over hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Met video’s, foto’s en de aansprekende verhalen van vier mensen die dagelijks betrokken zijn bij de vervulling van Bijbelse profetieën krijgt u een kijkje in de keuken van de actie Breng de Joden Thuis.

Opnames bestellen
De komende tijd zullen alle video’s openbaar worden gemaakt. Ook kunt u de opnames nog bestellen op cd of USB-stick. http://christenenvoorisrael.nl/?p=15317

Overzicht van alle lezingen

Marie-Louise Weissenböck – Antisemitisme in Oostenrijk: toen en nu
Alphons Katan – Slagboom tussen dood en leven
ds. J. Koppelaar – De verlossing van Jeruzalem
dr. M. Van Campen – De oudvaders en Israël
Aviel Schneider – Het Midden-Oosten over 5 jaar
rabbijn Shmuel Aharon Brodman – Hoop voor Israël
ds. Oscar Lohuis – Redenen om Israël te steunen vanuit het Nieuwe Testament
Breng de Joden thuis: een kijkje achter de schermen (met o.a. Koen Carlier, Idan Pesachovich en Nataliya Krishanovsky uit Oekraïne en Switlana Wolstein en Elena Kowarski uit Israël)
Rabbijn Shmuel Katz – De mooiste verhalen en liedjes rond Pesach
mr. Richard Donk – Israël door de ogen van een journalist
Eric Vink – Het bloedsprookje: de geschiedenis van antisemitisme
Elisheva Ronen – Leven in de schaduw van terreur

2 thoughts on “Israëlcursus voorjaar 2014 dag 4 met Koen Carlier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ontvang Onze Nieuwsbrief!