peter_szijjartoHongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szíjjártó, is in Luxemburg, waar hij heeft ingestemd te praten met de Deense krant ‘Politiken’ over de ‘dramatische’ stroom van migranten op hun weg door de Balkan en hoe ‘schadelijk’ dat is voor Hongarije. Europa’s grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

Dat is wat hij zal bespreken met al zijn Europese collega’s en met de ministers uit de Balkan in Luxemburg. Behalve één ding, Péter Szíjjártó en zijn regering in Boedapest geloven niet dat er een  vluchtelingen crisis is.

– De internationale media noemen dit een vluchteling crisis, maar het is gewoon niet waar. We moeten een duidelijk onderscheid maken tussen vluchtelingen en economische migranten. Volgens onze studies, zijn de meeste die komen economische migranten. Ze zijn GEEN vluchtelingen. In Hongarije wordt slechts 9 procent van de asielaanvragen geaccepteerd als gerechtvaardigd, zei de Hongaarse minister, en vervolgt:

– En van de 163.000 illegale migranten die naar Hongarije zijn gekomen dit jaar alleen al, denk ik dat ongeveer hetzelfde aandeel echte vluchtelingen zijn, zegt hij.

Lees het hele artikel hier

 

geen-vluchtelingen-crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ontvang Onze Nieuwsbrief!