Ebola virus uitbraak in Guinee , West- Afrika in 2014

Ebola virus uitbraak in Guinee , West- Afrika in 2014Ebola werd voor het eerst geïdentificeerd in de Democratische Republiek Congo in 1976
Lees verder het hoofdverhaal
verwante verhalen

Verse Ebola -uitbraak in Oeganda
Ebola-virus verspreidt zich in DR Congo
Vooruitgang in de richting Ebola vaccin
Een uitbraak van het Ebola- virus – dat al 59 mensen in Guinee heeft gedood – is de hoofdstad Conakry bereikt , heeft kinderen agentschap van de VN waarschuwde .

Unicef ​​zei de hemorragische koorts had verspreidde zich snel uit het zuiden van Guinee , honderden kilometers verderop.

Scores van de gevallen zijn geregistreerd sinds de uitbraak begon vorige maand . Er is geen bekende behandeling of vaccin .

Het wordt verspreid door nauw persoonlijk contact met mensen die besmet zijn en doodt tussen de 25 % en 90 % van de slachtoffers .

Symptomen zijn onder meer interne en externe bloeden , diarree en braken .

uitgestrekte stad
“Minstens 59 van de 80 die Ebola gecontracteerd over het West-Afrikaanse land zijn tot dusver gestorven , ” een Unicef ​​verklaring geciteerd door het persbureau AFP .

Lees verder het hoofdverhaal

Start Quote

Dat is het idee te gaan in zo sterk als we kunnen vroeg ” – het sneller kunnen we dit de minder gevallen moeten we dan hoe kleiner de omvang van de epidemie in te dammen

Dr Armand Sprecher
Artsen Zonder Grenzen in Guinee
“In de afgelopen paar dagen , heeft de dodelijke hemorragische koorts verspreidde zich snel uit de gemeenschappen van Macenta , Gueckedou en Kissidougou naar de hoofdstad Conakry . “

Conakry is een uitgestrekte havenstad , waar tot twee miljoen mensen wonen .

De Unicef ​​verklaring zei ook dat ten minste drie slachtoffers van het virus waren kinderen .

Uitbraken van Ebola komen vooral voor in afgelegen dorpen in Centraal-en West-Afrika , in de buurt van de tropische regenwouden , zegt de World Health Organization .

Analisten suggereren dat het nooit is opgenomen in Guinee voor .

De afgelopen jaren hebben uitbraken gezien in Oeganda en de Democratische Republiek Congo .

isolatie apparatuur
” We hebben de eerste resultaten van Lyon gisteren , die ons op de hoogte van de aanwezigheid van het Ebola-virus als de oorzaak van deze uitbraak , ” Guinese ministerie van Volksgezondheid officiële Sakoba Keita vertelde AFP op zaterdag.

” We zijn overweldigd in het veld, zijn we vechten tegen deze epidemie met alle middelen die we tot onze beschikking hebben met de hulp van onze partners , maar het is moeilijk . “

Medische hulp liefdadigheid Artsen zonder Grenzen zei op zaterdag het zijn team in Guinee zou versterken en vliegen ongeveer 33 ton drugs en ​​isolatie apparatuur uit België en Frankrijk .

Dr. Armand Sprecher , een urgentie-arts en epidemioloog werken met Artsen Zonder Grenzen in Guinee , vertelde de BBC dat artsen moesten alle patiënten met de ziekte te identificeren en te controleren iedereen die ze hadden in contact met tijdens hun ziekte geweest .

De recentste uitbarsting kon onder controle worden gebracht als mensen snel gehandeld , zei hij.

” Op basis van onze geschiedenis met dit soort uitbraken het zal gebeuren . Idealiter , eerder vroeger dan later , ” zei Dr Sprecher .

” Hoe sneller we kunnen dit het minder gevallen zullen we moeten bevatten , dan is hoe kleiner de omvang van de epidemie . Dat is het idee te gaan in zo sterk als we kunnen vroeg op. “

Meer over dit verhaal
verwante verhalen

Verse Ebola -uitbraak in Uganda 15 november 2012 , AFRIKA
Ebola-virus verspreidt zich in DR Congo 13 september 2012 , AFRIKA
Vooruitgang in de richting Ebolavaccin 6 december 2011 , WETENSCHAP & MILIEU
Mystery Oegandese ziekte

Ebola virus uitbraak in Guinea , Ebola -virus uitbraak Ebola virus , Ebola , Guinee , West- Afrika , Afrika , 2014 , Outbreak (Film ) , Virus ( Organisme Classification ) , Sierra Leone , besmet, dood, dodelijk virus , Canadese , infectie , democratische Republiek Congo , Oeganda , 1976 , Afrika , West-Afrika , epidemie , epidemy , doodt , Conakry , Freetown , VN, vaccin , cure , no cure, Macenta , koorts , knuppel, knuppels , Sakoba Keita , Lyon , drugs , isolatie


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.