Na zestien jaar wachten kreeg Khalid Jone gisteren eindelijk een verblijfsvergunning. Dat betekent dat hij stopt als woordvoerder van We Are Here, de uitgeprocedeerde asielzoekers die nog wel hopen dat ze mogen blijven. Jone heeft al nieuwe plannen, hij is bezig aan een boek.

Dat zegt Jone tegen AT5. Hij hoopt dat het boek volgend jaar al klaar is voor publicatie. De woordvoerder van We Are Here vluchtte in 2002 vanuit Soedan naar Nederland. Hij heeft nooit overwogen om terug te keren. ‘Want daar is het gevaarlijk, daar is oorlog.’

Hij snapt dat er ook kritiek is op zijn verblijfsvergunning. Sommigen zijn verbolgen omdat het blijkbaar loont om jaren illegaal in Nederland te verblijven. ‘Ja, natuurlijk. Voor normale mensen is het een beetje moeilijk om te snappen’, zegt Jone.

Hij denkt dat het lastig is voor veel Nederlanders om een beeld te schetsen bij de omstandigheden in Soedan. ‘Want als ik kijk naar de Soedanese situatie, daar is oorlog en genocide. Heel veel verschillende politieke problemen.’


  11 replies to "Verblijfsvergunning voor Khalid Jone"

  • Scarface Manny

   Khalid gefeliciteerd met je verblijfsvergunning. Ik zal je graag willen vragen of je in mijn hotel wilt werken.

  • Billy The Kud

   Fraaie boodschap van Nederland aan alle 'vluchtelingen': Dé manier om makkelijk aan een verblijfsvergunning te komen is stelen, vernielen en inbreken. Dankzij de linkse partijen heeft Nederland over een paar jaar 20 miljoen inwoners, waarvan de ene helft zich tot hun 75e jaar mag doodwerken om de andere helft van een uitkering te voorzien, zodat die zich compleet suf kan blowen. Is de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, mag men de laatste levensjaren vegeteren op een fooitje…

  • Dong eating Maggot

   Deze klaploper hoort hier niet thuis ,hierna zullen er nog meer volgen die dit gaan proberen , straks kun je niet eens meer je huis te koop zetten en zitten er negers in als er een bezichtiging is ?

  • dutchmountainsnake

   Af, af, af…. afknallen

  • Fracer 27

   Khalid is van 1104 nu , laten ze hem muziek maken en FGM joinen”KSB”

  • Parsi Iran

   Niet normaal, dat zo een rat mag blijven.

  • TL5

   Laat je vrienden maar in de steek, Khalid. Je bent nu klaar om je boek te schrijven.

   Had op z'n minst de hoop uitgesproken voor je vrienden zodat zij misschien ooit ook eens de plaats in kunnen nemen voor vluchtelingen die belasting betalen.

  • none of your business

   Ik ben de hoop in me medemens al bijna 20jaar verloren..gellukig kost het mij geen fuck want ik zit lekker op me luie reet terwijl werkend nederland lekker kromligt voor deze nieuwe nederlanders(en mij)…bitchend maar niet ondernemend nederland heeft het verkloot met stemmen voor eu voor open borders voor multiculty.voor diversiteit lekker derdewereld landse mense hier na toe halen(als of je een apen kooi in een druk bezochte dierentuin openzet). ..fantastisch mogen jullie werkende mensen lekker voor opdraaie terwijl ik me nog een keer omdraai in bed om 8uur sochtends.oh en blijf u vooral reproduceren zodat zij jullie taak van het onderhouden van de nieuwe nederlanders over kunnen nemen over een paar jaar…het liefst volgens EU beleid gemixte kindjes gemaakt met nieuwe nederlanders..want we willen natuurlijk wel all inclusief overkomen toch

  • willy schobben

   loop eens over straat in Warschau of in Praag. Daar lopen helemaal geen gekleurde mensen. Die mensen zijn binnen een week weg. Ze worden waarschijnlijk letterlijk in elkaar geslagen. Die hebben daar geen leven.

  • Robert

   Kunnen we geen petitie starten om hem voor de rechter te slepen of een procedure te starten nu hij zo'n vergunning heeft? en daarom vraag ik vooral de mensen op die schade hebben opgelopen aan hun panden door deze organisatie waarvan khalid als eindverantwoordelijke toch wel aansprakelijk is.

   Ik wil hier totaal niet mee gaan haatzaaien , in interviews valt ook zeker te zien dat je met khalid een gesprek aan kan gaan alleen de werkwijze van deze organisatie is gewoon ontoerekeningsvatbaar.
   ze beseffen totaal niet dat dit niet normaal is…..

  • hardklik

   Goede zaak. Schande dat dat zolang moet duren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.